doe(n) wat je leuk vindt

Een geluksvogel. Dat voel ik me nog elke dag als ik mijn salon binnen stap. ‘Je moet doen wat je leuk vindt’, je hoort het zo vaak. Als werken niet als werken voelt, je mensen mag laten stralen en genieten – voor ze mag zorgen – en dat met liefde doet, dan ben je een gelukkig mens. En ik kan het weten.  

Dat het na de middelbare school iets moest worden met uiterlijke verzorging, was geen verrassing. Als kleine Emmely vond ik haren het leukst om mee te ‘knutselen’. Knippen en plakken, maar dan zonder plakken. Op zolder huist nog steeds een verzameling Barbies met een kort pittig kapsel. Enfin, ik koos voor de schaar en opende uiteindelijk mijn eigen kapsalon. Een mooi vak, goed voor elkaar, maar het bleef kriebelen. 

Emmely Hurkmans

thuiskomen

Het roer ging om. De deur van de kapsalon sloot ik voor een laatste keer en ik startte een opleiding Schoonheidsspecialiste. Haar werd verruild voor huid – de coupe soleil maakte plaats voor een couperose behandeling. Later volgde nog een Basisopleiding Dermatologie voor schoonheidsspecialisten en een Skin Therapist Training vanuit Cenzaa. Tevens het merk van de mooie productenlijn waarmee ik mag werken. 

Ik ‘kwam thuis’ in mijn vak. Helemáál in de voor mij gedroomde combinatie van huidverzorging én wellness. Waar een deur sloot, ging in 2013 een andere deur open: die van mijn eigen salon Wellness en Spa de Ontspanning, gelegen naast de woonboerderij – temidden van weilanden. Elke werkdag wandel ik van mijn ene huis naar mijn tweede thuis. Een luxe. Praktisch, maar ‘thuiskomen’ op je werk blijft een feest. 

Precies dat gevoel van thuiskomen, probeer ik ook voor mijn klanten te creëren. Al bij die eerste stap in de salon. Want thuis is waar je jezelf mag zijn, waar je kunt ontspannen en het tijd is voor de belangrijkste persoon in jouw leven: jij zelf. En voor die belangrijkste persoon mag goed gezorgd worden. Cliché, maar waar. Niemand die dat beter kan dan jij zelf. In alles wat ik doe, is dat wat ik het liefst wil uitdragen. In gedachten maak ik mijn klanten dan ook een compliment dat ze zo goed voor zichzelf zorgen, door mij goed voor hen te laten zorgen. Dat moet je jezelf gewoon gunnen. 

Typisch Emmely

Is het al kerst?
Mama gaat in bad, jongens! Straks zijn jullie weer aan de beurt!
Thee. Of koffie. Mét een koekje.
Vandaag is rood! Maar het liefst elke dag.
Meidenmoeder.
Morgen beginnen we weer…
Feta saganaki. Mag je me gerust voor wakker maken.
Kerstkaarten knutselen met de meiden. In de zomer.
Opgeruimd staat altijd net iets netter.
Een goed gevulde koelkast is het halve werk.
Gastvrijheid tot een kunst verheven.

als Emmely niet aan het werk is

Gezegend met twee heerlijke meiden en een fijne vent, geniet ik ondertussen enorm van en met mijn gezin. Uiteraard kan ik niet wachten tot de meiden bij mama in de stoel liggen, een deur verderop. Om straks – als de fase van de jeugdpuistjes is aangebroken – hun wangetjes weer net zo zacht te laten zijn als ze nu zijn. En tegelijkertijd mag dat nog heel lang duren.

Waar Emmely nog meer van geniet? Met stip op één: gezelligheid met vrienden. Liefst in de rol van gastvrouw, onder het genot van een stevige borrelplank – maar liever nog Feta Saganaki van de Griek. Ik hou van een beetje gekkigheid op z’n tijd. En van Kerstmis. Yes, I’m a sucker for Christmas. Vanaf de dag na kerst tel ik de dagen tot kerst. Oh, en is het inmiddels een officieel woord? Dan wijnen. Zoete witte graag.

Aan het werk of niet, ook als je vrij bent, ben je ondernemer. En als ondernemer staat je hoofd nooit stil. Nieuwe ideëen kennen geen weekend, die borrelen non-stop. Een mooie actie of een toffe samenwerking met andere ondernemers. Altijd ben ik bezig met plannen die bijdragen aan mijn droom: een salon die groeit en bloeit. Nog meer klanten die ik blij mag maken met een stralende huid of een heerlijk verwenmoment.

Emmely Hurkmans

de ontspanning

Emmely Hurkmans
Ravelweg 10
5712 RW Someren-Eind
T 06 - 50 81 17 82
info@deontspanning.com

openingstijden

Uitsluitend op afspraak.
Maak een afspraak

Wil je je afspraak graag annuleren? Doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren om te voorkomen dat de behandeling alsnog in rekening wordt gebracht.

volg je mij al?